25May2015

 

Αναπτυξιακό / χρηματοδοτικό φόρουμ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ 11-12 Μαΐου 2015

Διήμερο Συνέδριο

«Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη»

1geniki 2geniki 3geniki

 

99 συν μια ειδήσεις για έργα και επενδύσεις…

…με φόντο τις οικονομικές αναζητήσεις της περιόδου

 

Με περίπου 100 δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και στις εφημερίδες και τρία εκτεταμένα τηλεοπτικά αφιερώματα, το διήμερο Συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στις 11-12 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A-ΕΝΕRGY με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε τροφή , δυναμικά μηνύματα και συγκεκριμένες απαντήσεις στις βασικές οικονομικές και επιχειρηματικές  αναζητήσεις της περιόδου.

 

Τα κρίσιμα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΛΠ και των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, η επικείμενη αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου για την παραγωγή, ποιοτικότερων και με πιο αναπτυξιακό προσανατολισμό έργων , ο ρόλος των υποδομών στην ανάπτυξη, όπως επίσης των ξένων επενδύσεων, το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, η σημερινή έλλειψη ρευστότητας, η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα προβληματικά δάνεια και το Πακέτο Γιούνκερ, βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός υψηλού επιπέδου διαλόγου και κατάθεσης εποικοδομητικών προτάσεων. Οι οποίες , με την κατάλληλη επεξεργασία και προσθήκες ενδέχεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για το άμεσο παρόν και το μέλλον των έργων, των επενδύσεων και των υποδομών στη χώρα μας.

 

Λόγω της πληθώρας του προς επεξεργασία υλικού, η αναλυτική παρουσίαση των πάνελς του συνεδρίου, των δελτίων τύπου, του φωτογραφικού υλικού, των ομιλιών, των σχετικών δημοσιευμάτων και του βίντεο του συνεδρίου θα αναρτηθούν σταδιακά τις προσεχείς μέρες.

 

Η Πρωτοβουλία «Επανεκκινώντας την Ανάπτυξη» και η επενδυτική έκδοση Α- ENERGY, ευχαριστούν τους 40 εκπρόσωπους, κορυφαίων επενδυτικών, επιχειρηματικών, κατασκευαστικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών όπως επίσης και ακαδημαϊκών φορέων που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του συνεδρίου με τις τοποθετήσεις τους , τους 450 περίπου συνέδρους που παρακολούθησαν τις εργασίες κατά το διήμερο, τους συνεργαζόμενους φορείς , τους υποστηρικτές, τους χορηγούς επικοινωνίας αλλά και συνολικότερα τους εκπροσώπους του τύπου για την κάλυψη της σχετικής ειδησεογραφίας.

 

΄Αλλωστε, μόνον με συλλογική προσπάθεια και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να σπάσει ο κύκλος της υποχρηματοδότησης και της αποεπένδυσης, προκειμένου η χώρα μας να φτάσει γρήγορα στο μέσο όρο επενδύσεων στην Ευρωζώνη.

 

Υπενθυμίζεται ότι στο συνέδριο, που διοργανώθηκε από την επενδυτική έκδοση Α-Energy Investments με την υποστήριξη του οικονομικού πόρταλ Sofokleousin.gr, έλαβαν ενεργό μέρος το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας, η ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος , η Κεντρική ΄Ενωση   Δήμων Ελλάδος, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι Όμιλοι Εθνικής Τράπεζας, Εurobank και Πειραιώς, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, τα Πανεπιστήμια   Θράκης και Θεσσαλίας , επιχειρηματικοί φορείς όπως, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδος, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, o Φορέας Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας κα.

 

Στόχος της διοργάνωσης, είναι, μέσα από τις εποικοδομητικές προτάσεις που θα κατατεθούν να συμβάλλει στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην υιοθέτηση μέτρων για την άμεση ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

 

 

Οι ομιλητές

 

 

                1234

5678

                9101112

13141516

 

 

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που κατέθεσαν τις σκέψεις και προτάσεις τους, στο συνέδριο, ήταν ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. ΄Ελενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών κ. Δημήτρης Τζώρτζης, ο κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, ο κ. Αντώνης Λεούσης, Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ , ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κώστας Αγοραστός, ο κ. Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας, ο κ. Β. Κορκίδης, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο κ. Γ. Παπαϊωάννου, Γενικός Δ/ντής Διαχείρισης Προβληματικού Χαρτοφυλακίου, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Κώστας Βενετσάνος, Δ/ντής Μεγάλων Χρηματοδοτήσεων Εθνικής Τράπεζας, ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, , ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ, η κα Νίκη Φούντα, Τομεάρχης Υποδομών, «Το Ποτάμι», ο κ. Διονύσης Χιόνης, καθηγητής οικονομικών Παν/ου Θράκης, ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ κ. Ζαχαρίας Αθουσάκης, ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, Πρόεδρος του Φορέα Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια (HELLASTRON), ο Δρ. Παναγιώτης Πρόντζας, Senior Manager της Grant Thornton, η Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου, , η κα Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής, ο κ. Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής Στρατηγικής Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κα Γεωργία Μουρλά, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Εκδοτριών-ΠΜΔ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, η κ. Ελένη Κολοφωτιά, Διευθύντρια Επενδύσεων του ΤΑΝΕΟ, ο κ. Γιώργος Νικολούλιας, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ Consulting & Logistics AE, η κ. Ιωάννα Σαμπράκου, μέλος της Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Hellenic Seaplanes, ο κ. Κώστας Κολλάτος, Δήμαρχος Τεμπών , η κα. Χριστιάνα Καλογήρου, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, o κ. Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος, ο κ. Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, , ο κ. Κ. Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, η κ. Ε. Κολοφωτιά, Δ/ντρια Επενδύσεων ΤΑΝΕΟ, ο κ. Ιπποκράτης Ανδρεαδάκης, Senior Manager, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Γ. Συριανός, Πρόεδρος ΣΤΕΑΤ, ο κ. Ν. Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ, ο κ. Κώστας Κουνάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, Montenero Capital Markets Advisors και άλλοι εκλεκτοί ομιλητές.

 

 

Βασικός υποστηρικτής του συνεδρίου ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα), βασικός χορηγός η Grant Thornton, ενώ ανάμεσα στους υποστηρικτές, η Εθνική Τράπεζα, o Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ελλάδας, o Φορέας Eλληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια, η επενδυτική εταιρεία Dolphin Capital Partners καθώς επίσης σημαντικές επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 

ΟΜΙΛΙΕΣ

 

Πρόσκληση Επενδυτικού Φόρουμ Δεκέμβριος 2014

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ Α- ΕΝΕRGY ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

 

 «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ( ώρες 15.15- 19.30, αίθουσα Galaxy)
«ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ» (ώρες 14.00-17.30, αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ)

 

Στα πλαίσια της συστηματικής της ενημέρωσης σχετικά με τα νέα σημαντικά έργα, υποδομές και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που ήδη αναπτύσσονται στη χώρα μας, ή/ και βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments προσκαλεί φίλους, συνεργάτες, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις όπως επίσης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης στις 19 Δεκεμβρίου ( ξενοδοχείο Hilton), σε δυο σημαντικές ημερίδες με την ευκαιρία του ετήσιου θεσμού Μοney Show.

 

prosklisioptB

Η ημερίδα με θέμα«ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ένας επιπλέον στόχος, είναι, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο κράτος, περιφέρειες, δήμους, τράπεζες και επιχειρήσεις σε σχέση με την χρηματοδότηση νέων έργων. Ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που θα αναπτυχθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων.

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση Επενδυτικού Φόρουμ Οκτώβριος 2014

 

prosklisGRfinA

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

23-24 Οκτωβρίου, ΄Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Δελτίο τύπου

 

Τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων και «καλάθια» μετοχών στο επίκεντρο χρηματοδοτικού συνεδρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Η τιτλοποίηση των δανείων των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η έκδοση και διάθεση σχετικών τίτλων στη χρηματιστηριακή αγορά, με τη δημιουργία «καλαθιών» μετοχών επιχειρήσεων, περιλαμβάνεται στις προτάσεις που θα καταθέσουν οι επιχειρηματικοί φορείς που συμμετέχουν στο διήμερο συνέδριο με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που ξεκινά την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου στον ΄Ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το συνέδριο, οργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α- ENERGY στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και άλλων κορυφαίων χρηματοοικονομικών οργανισμών αλλά και επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση, συμμετέχουν με προτάσεις τους, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων και άλλοι επιχειρηματικοί φορείς.

 

Περισσότερα...

 

Επενδυτικό Φόρουμ Ιούλιος 2014

Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια:
Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας

 

Τα συμπεράσματα του Διήμερου Επενδυτικού Φόρουμ της Α- ENERGY
στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών 2 - 3 Ιουλίου 2014

 

 

FormatFactory29   FormatFactory20   exofilo01

 

 

Χρηματιστηριακή αγορά:
Ένας φιλόξενος τόπος για ενεργειακά έργα και επενδύσεις

 

Πόσο φιλόξενο μπορεί να είναι στην παρούσα φάση το περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς για την υποστήριξη σημαντικών ενεργειακών έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα; Το επίκαιρο ερώτημα απαντήθηκε ξεκάθαρα από τις εργασίες του όγδοου αναπτυξιακού φόρουμ της επενδυτικής έκδοσης Α-ENERGY, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια: Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας».

 

Το διήμερο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 2 και 3 Ιουλίου κατέγραψε, πρότεινε και έθεσε τις βάσεις για μια ουσιαστική σύγκλιση: Της πραγματικής οικονομίας των έργων και επενδύσεων και των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησή τους, που μόνον ένα οργανωμένο χρηματιστηριακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει. Σε μία περίοδο κατά την οποία, σημαντικές εταιρείες του χώρου της ενέργειας, είτε πραγματοποιούν εισαγωγή στο Χρηματιστήριο όπως η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, είτε εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής τους όπως η ΔΕΠΑ, είτε προχωρούν σε σημαντικές νέες επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως η ΔΕΗ και η θυγατρική της ΑΔΜΗΕ, επιβεβαιώνεται μια κοινή διαπίστωση: Η ενέργεια, αναζωογονεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα, επηρεάζοντας όλους τους άλλους επιχειρηματικούς κλάδους λόγω του κόστους της ενέργειας, εξελίσσεται σε τροφοδότη-ρυθμιστή της ανάπτυξης.

 

  FormatFactory06    PAPAGEORGIOU     FormatFactory31    FormatFactoryIMG 0146

 

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επέμεινε ιδιαίτερα στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ενέργειας και στις επικείμενες αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην παραγωγή, όσο και στην προμήθεια ενέργειας. Χαρακτήρισε δε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» των διεθνών αγορών μακροπρόθεσμων κεφαλαίων, το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και τη δυνατότητα που είχε η ΔΕΗ να δανειστεί με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις και να αναβαθμίσει το παραγωγικό της δυναμικό. Όπως επιπλέον επισημάνθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπεν Βαν Χούτε, η Κομισιόν δεν προτίθεται να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Διαχειριστή Φυσικού Αερίου – ΔΕΣΦΑ από την αζερική SOCAR, η οποία τελεί υπό την τελική της έγκριση.

 

 

 

Περισσότερα...