21April2015

 

Ημερίδες της A-Energy 19 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ Α- ΕΝΕRGY ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

 

 «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ( ώρες 15.15- 19.30, αίθουσα Galaxy)
«ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ» (ώρες 14.00-17.30, αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ)

 

Στα πλαίσια της συστηματικής της ενημέρωσης σχετικά με τα νέα σημαντικά έργα, υποδομές και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που ήδη αναπτύσσονται στη χώρα μας, ή/ και βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments προσκαλεί φίλους, συνεργάτες, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις όπως επίσης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης στις 19 Δεκεμβρίου ( ξενοδοχείο Hilton), σε δυο σημαντικές ημερίδες με την ευκαιρία του ετήσιου θεσμού Μοney Show.

 

prosklisioptB

 

 

Η ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ένας επιπλέον στόχος, είναι, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο κράτος, περιφέρειες, δήμους, τράπεζες και επιχειρήσεις σε σχέση με την χρηματοδότηση νέων έργων. Ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που θα αναπτυχθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων.

 

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων που θα γίνουν: Οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προοπτικές στο τομέα κατασκευής και ολοκλήρωσης νέων έργων, οι προοπτικές χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και στα πλαίσια του project finance (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έργα με συμβάσεις παραχώρησης), ο καταλυτικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την επιτυχία τους. Θα γίνουν πρωτότυπες παρουσιάσεις επιλεγμένων έργων με σημαντική συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Θα παρουσιαστούν επίσης τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε η Α- ΕΝΕRGY στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23-24 Οκτωβρίου με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» όπως επίσης και προτάσεις για επιτάχυνση των έργων.

 

 

Mantzoufas Agorastos Tatoulis Labrou23 Xalkias Patoulis

 

Οι ομιλητές

Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται: Οι κ.κ Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Οικονομολόγος, Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Λογοθέτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, Υπουργείο Ανάπτυξης, Νίκος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος «Αττικές Διαδρομές», Σωτήρης Ανδρεούλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΕΣΕ, Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αλέξανδρος Κουλίδης, Σύμβουλος, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ιωάννης Καρνέσης, Διευθυντής στην ΕΥΔΕ Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου και Β. Ελλάδος, Υπουργείο Υποδομών, Γιώργος Πετρίδης, Δήμαρχος Κομοτηνής.

 

Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων οι κ.κ Χρήστος Βούζας, Δημοσιογράφος, Διευθυντής portal www.aftodioikisi.gr, Νίκος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής portal www. ypodomes.com, Αντα Σεϊμανίδη, Οικονομική Συντάκτρια, Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY


Βασικός χορηγός της ημερίδας είναι η ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλ www.aftodioikisi.gr, www. ypodomes.com, www. sofokleousin.gr, www. energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, η Action Global Communications και άλλοι.

 


Άμεση επικαιρότητα: Σε μια Ευρώπη που στρέφεται στα έργα...

Η ημερίδα συμπίπτει και παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς αυτήν την περίοδο, τόσο η Ελλάδα, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν προτάσεις που περιλαμβάνουν δέσμες με τα πλέον σημαντικά έργα που στερούνται άλλης χρηματοδότησης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου να υποστηριχθούν αυτά χρηματοδοτικά. Συμπίπτει επίσης, με την πίεση που ασκείται από πολλές χώρες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων ως μέσου ανάκτησης της κατακόρυφης απώλειας του ΑΕΠ που υπέστησαν οι χώρες του Νότου, εφαρμόζοντας προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα Galaxy, ώρες 15.15-19.30. Είσοδος ελεύθερη.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.
Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

 

prosklisiopt2Bb

 

 

 

Η ημερίδα με θέμα «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ»
έχει ως βασικό στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις δυνατότητες προγραμμάτων και πόρων που που θα διατεθούν ειδικά για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση «Πράσινων Παρεμβάσεων» ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, όπως επίσης και για ένα νέο μοντέλο τοπικής ανάπτυξης που αξιοποιεί νέες καθαρές τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση. Απαντά στα ερωτήματα της δηµιουργίας καινοτόμας ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αποµονωµένων κοινοτήτων, ενίσχυσης των εναλλακτικών µορφών τουρισµού, εξοικείωσης εργαζοµένων µε πρακτικές πράσινης ανάπτυξης και δημιουργίας Δήμων με περιβαλλοντική ευαισθησία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν επίσης πρωτότυπες παρουσιάσεις επιλεγμένων εφαρμογών και τεχνολογιών, από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ερευνητικούς φορείς.

 

Πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και με συμμετοχή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ,της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της ΔΕΗ.

 

Οι συμμετέχοντες

Dialinas2Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται οι κκ. Ευάγγελος Διαλυνάς, καθηγητής ΕΜΠ, μέλος ΡΑΕ, Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γεώργιος Αγερίδης, Πρόεδρος ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποδοτικότητας ΚΑΠΕ, Αναστασία Πανοπούλου, Προϊσταμένη Μονάδας Α' "Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Υποστήριξης – Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος" , Υπουργείου Ανάπτυξης, Μαρία Ζαρκαδούλα, Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ, Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας, Τεχνικός Συντονιστής Προγράμματος Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, ΚΑΠΕ, Βάλυ Λιόλιου, Αν. Διευθύντρια Κέντρου Δοκίμων Ερευνών και Προτύπων Δ.Ε.Η., Δήμαρχοι με πρωτοποριακά πιλοτικά προγράμματα, ενδιαφερόμενοι επενδυτές κα.


Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων ο κ. Τρύφων Αλευρίτης, Εκδότης του «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» και η κ. Αντα Σεϊμανίδη, Οικονομική Συντάκτρια, Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY

 

Βασικός χορηγός της ημερίδας είναι η ΒΜW και υποστηρικτής η Tropical και άλλες εταιρίες.
Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας, τα πόρταλ www.aftodioikisi.gr, www. ypodomes.com, www. sofokleousin.gr, www. energyin.gr, η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, η Action Global Communications και άλλοι. Στις παρουσιάσεις τεχνολογιών θα συμμετάσχουν ανάμεσα σε άλλους η Moviva και η Ether Techonological Solutions.

 

Άμεση επικαιρότητα: Το «δια ταύτα» μιας νέας τεχνολογίας

Η εκδήλωση, αποτελεί συνέχεια προηγούμενης επιτυχημένης ημερίδας της Α- ΕΝΕRGY για την προώθηση των «πράσινων» μεταφορών και της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα (ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο/ Γραφείο Ελλάδας, 9 Μαρτίου 2014, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων). Κατά τη διάρκειά της, συγκεντρώθηκαν όλοι οι «παίκτες» της αγοράς δίνοντας μια από κοινού υπόσχεση για την άμεση προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη βάση σωστών και ξεκάθαρων κανόνων, τόσο σε επίπεδο αναγκαίων υποδομών όσο και σε αμιγώς λειτουργικό επίπεδο.

 

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξε πρόοδος σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου και ασφαλώς αναμένεται η ολοκλήρωσή του, όσο και η επιτάχυνση της ανάπτυξης υποδομών που είναι καταλυτική για την εξάπλωση της τεχνολογίας.
Όπως όλες οι νέες «πράσινες» τεχνολογίες η ηλεκτροκίνηση χρειάζεται οικονομική στήριξη, ώστε να ωριμάσει, να εξαπλωθεί και να ωφελήσει σε πολλαπλό επίπεδο την καθημερινή ζωή και το περιβάλλον. Ποιες είναι οι οικονομικές δυνατότητες, τι προβλέπει το νέο ΕΣΠΑ και ποιο το ιδανικό business model περιλαμβάνονται στα επίκαιρα ερωτήματα προς απάντηση.


19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ III, ώρες 14.00-17.30. Είσοδος ελεύθερη.
Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.
Για εγγραφές πατήστε εδώ.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαίρη Τσαούση, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου.
210 6912183, 210 6912505, fax: 210 6996205
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , www.a-energy.gr

 

Πρόσκληση Επενδυτικού Φόρουμ Οκτώβριος 2014

 

prosklisGRfinA

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

23-24 Οκτωβρίου, ΄Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Δελτίο τύπου

 

Τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων και «καλάθια» μετοχών στο επίκεντρο χρηματοδοτικού συνεδρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Η τιτλοποίηση των δανείων των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η έκδοση και διάθεση σχετικών τίτλων στη χρηματιστηριακή αγορά, με τη δημιουργία «καλαθιών» μετοχών επιχειρήσεων, περιλαμβάνεται στις προτάσεις που θα καταθέσουν οι επιχειρηματικοί φορείς που συμμετέχουν στο διήμερο συνέδριο με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που ξεκινά την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου στον ΄Ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το συνέδριο, οργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α- ENERGY στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και άλλων κορυφαίων χρηματοοικονομικών οργανισμών αλλά και επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση, συμμετέχουν με προτάσεις τους, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων και άλλοι επιχειρηματικοί φορείς.

 

Περισσότερα...

 

Επενδυτικό Φόρουμ Ιούλιος 2014

Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια:
Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας

 

Τα συμπεράσματα του Διήμερου Επενδυτικού Φόρουμ της Α- ENERGY
στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών 2 - 3 Ιουλίου 2014

 

 

FormatFactory29   FormatFactory20   exofilo01

 

 

Χρηματιστηριακή αγορά:
Ένας φιλόξενος τόπος για ενεργειακά έργα και επενδύσεις

 

Πόσο φιλόξενο μπορεί να είναι στην παρούσα φάση το περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς για την υποστήριξη σημαντικών ενεργειακών έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα; Το επίκαιρο ερώτημα απαντήθηκε ξεκάθαρα από τις εργασίες του όγδοου αναπτυξιακού φόρουμ της επενδυτικής έκδοσης Α-ENERGY, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια: Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας».

 

Το διήμερο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 2 και 3 Ιουλίου κατέγραψε, πρότεινε και έθεσε τις βάσεις για μια ουσιαστική σύγκλιση: Της πραγματικής οικονομίας των έργων και επενδύσεων και των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησή τους, που μόνον ένα οργανωμένο χρηματιστηριακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει. Σε μία περίοδο κατά την οποία, σημαντικές εταιρείες του χώρου της ενέργειας, είτε πραγματοποιούν εισαγωγή στο Χρηματιστήριο όπως η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, είτε εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής τους όπως η ΔΕΠΑ, είτε προχωρούν σε σημαντικές νέες επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως η ΔΕΗ και η θυγατρική της ΑΔΜΗΕ, επιβεβαιώνεται μια κοινή διαπίστωση: Η ενέργεια, αναζωογονεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα, επηρεάζοντας όλους τους άλλους επιχειρηματικούς κλάδους λόγω του κόστους της ενέργειας, εξελίσσεται σε τροφοδότη-ρυθμιστή της ανάπτυξης.

 

  FormatFactory06    PAPAGEORGIOU     FormatFactory31    FormatFactoryIMG 0146

 

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επέμεινε ιδιαίτερα στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ενέργειας και στις επικείμενες αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην παραγωγή, όσο και στην προμήθεια ενέργειας. Χαρακτήρισε δε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» των διεθνών αγορών μακροπρόθεσμων κεφαλαίων, το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και τη δυνατότητα που είχε η ΔΕΗ να δανειστεί με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις και να αναβαθμίσει το παραγωγικό της δυναμικό. Όπως επιπλέον επισημάνθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπεν Βαν Χούτε, η Κομισιόν δεν προτίθεται να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Διαχειριστή Φυσικού Αερίου – ΔΕΣΦΑ από την αζερική SOCAR, η οποία τελεί υπό την τελική της έγκριση.

 

 

 

Περισσότερα...