09October2015

 

«ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:
«ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»

 

Mε συγκεκριμένες προτάσεις για την επίσπευση και αναθέρμανση έργων υποδομής και επενδύσεων στον τομέα της «πράσινης» οικονομίας, με καθολική συμμετοχή τόσο από πλευράς των αρμόδιων υπουργείων, φορέων, επιχειρήσεων, επενδυτών και τραπεζών και με μεγάλη δημοσιότητα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου αναπτυξιακού-επενδυτικού φόρουμ «Επενδύσεις και Υποδομές για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Καινοτομία». Το φόρουμ, διοργάνωσε η Επενδυτική Πρωτοβουλία Α-Energy Investments, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα, με την υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), του υπουργείου Οικονομικών και της ΚΕΔΕ.

 

                                       FormatFactory02  

            FormatFactory11  FormatFactory05  FormatFactory10

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, παρουσιάστηκαν ανάμεσα σε άλλα, έργα και επενδύσεις που ήδη τρέχουν η βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης με έμφαση στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού, στα « έξυπνα» δίκτυα διανομής ηλεκτρισμού, στον τομέα των ΑΠΕ με έμφαση στα υδροηλεκτρικά, στη βιομάζα και στα φωτοβολταϊκά -net-metering, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, στα έργα ΣΔΙΤ που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και στην ανακύκλωση. Παρουσιάστηκε επίσης ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ και οι τρέχουσες εξελίξεις

         FormatFactory07  FormatFactory08  IMG 04

     FormatFactory06  FormatFactory04

 

Σε αναμονή της εξαγωγής και δημοσίευσης των αναλυτικών συμπερασμάτων του φόρουμ, μια μικρή πρόγευση μπορούν να πάρουν οι φίλοι και αναγνώστες μας από τις ομιλίες και τα δελτία τύπου που έχουν ήδη αναρτηθεί στο site και στο facebook. Η πρωτοβουλία Α-ENERGY θα δώσει άμεσα συνέχεια στην προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας, εξεύρεσης χρηματοδότησης, αλλά και ωρίμανσης έργων σε μια κοινωνία και οικονομία, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα έχει απόλυτη ανάγκη...

 

Δημοψήφισμα και Επιχειρηματικότητα: Τα 21 συν 1 κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

Ανακοίνωση

Επενδυτική Πρωτοβουλία Α- ENERGY- ΙΝVESTMENTS:

Δημοψήφισμα και Επιχειρηματικότητα:

Τα 21 συν 1 κρίσιμα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν

 

EUquestionmark

 

Φίλες, φίλοι και συνεργάτες της επιχειρηματικής και επενδυτικής πρωτοβουλίας Α- ENERGY- ΙΝVESTMENTS:

 

Οι ιστορικές εξελίξεις των ημερών δεν επέτρεψαν να μοιραστούμε μαζί σας την επιτυχία του τελευταίου φόρουμ της επενδυτικής πρωτοβουλίας Α- ΕΝΕRGY που πραγματοποιήθηκε στις 24-25 Ιουνίου με μεγάλη συμμετοχή από τον δημόσιο τον ιδιωτικό τομέα, επενδυτών και επιχειρήσεων, όπως επίσης και κορυφαίων εκπροσώπων του πολιτικού χώρου. Η δημοσιότητα που έλαβαν οι εργασίες του συνεδρίου, αφιερωμένες στις επενδύσεις και υποδομές για την «πράσινη» ανάπτυξη ήταν χαρακτηριστικές της επικαιρότητας, του επιπέδου αλλά και της ανάγκης να διατηρούνται τα έργα και οι επενδύσεις «ζωντανές» και ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς.
Βρείτε ήδη ανηρτημένες στο site www a-energy.gr τις εξαιρετικές ομιλίες και παρουσιάσεις των πλέον σημαντικών έργων και επενδύσεων της περιόδου που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, ενώ σύντομα θα ανέβει και όλο το υπόλοιπο υλικό ( δελτία τύπου, φωτογραφίες και συμπεράσματα).

 

Σήμερα όμως, το φόρουμ της Α- ENERGY που όπως ξέρετε αναδεικνύει συστηματικά τα τελευταία δύσκολα χρόνια τη συνέχιση των έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα ως την μοναδική ουσιαστική και πρακτική λύση για να περάσουμε από το δύσβατο δρόμο της λιτότητας στη λεωφόρο της ανάπτυξης έχει ένα επείγον καθήκον: Να μεταφέρει την αγωνία για τις επιπτώσεις στα έργα και την πραγματική οικονομία του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

 

Έτσι, επεξεργάστηκε 20 καίρια ερωτήματα που θέτουν, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, πολλές από τις περίπου 2.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

 

Τα προς απάντηση ερωτήματα, καταδεικνύουν την αγωνία για την επόμενη μέρα των έργων, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, ειδικά στην περίπτωση που δεν γίνει εφικτή μια διαπραγμάτευση με πλήρη διασφάλιση της παραμονής της χώρας εντός ευρώ.

 

Χρήζουν άμεσων απαντήσεων από την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους αρμόδιους φορείς, αλλά και ουσιαστικού προβληματισμού από κάθε πολίτη και είναι τα εξής:

 

Περισσότερα...

 

Αναπτυξιακό / Επενδυτικό φόρουμ 24 - 25 ΙΟΥΝΙΟΥ2015

prosklisi2

 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της Πρωτοβουλίας A-ENERGY INVESTMENTS,

 

Σας προσκαλούμε στο ετήσιο ενεργειακό φόρουμ της επενδυτικής Πρωτοβουλίας Α- ENERGY, που διοργανώνεται στις 24-25 Ιουνίου 2015, με βασικό θέμα τις ενεργειακές υποδομές όπως επίσης τις μικρές, μεγάλες και καινοτόμες επενδύσεις της «πράσινης» ανάπτυξης.

 

Η σχετική εκδήλωση, πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), τη συμμετοχή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Yπουργείου Εξωτερικών, των αρμόδιων διευθύνσεων των υπουργείων Οικονομίας και Εσωτερικών, της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), πολλών Περιφερειών, καθώς επίσης του συνόλου των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών φορέων, που εμπλέκονται στον τομέα της Πράσινης Επιχειρηματικότητας.

 

Μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ενεργειακών και περιβαλλοντικών έργων

 

Περισσότερα...

 

Αναπτυξιακό / χρηματοδοτικό φόρουμ: ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ 11-12 Μαΐου 2015

Διήμερο Συνέδριο

«Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη»

1geniki2geniki3geniki

99 συν μια ειδήσεις για έργα και επενδύσεις…

…με φόντο τις οικονομικές αναζητήσεις της περιόδου

Με περίπου 100 δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και στις εφημερίδες και τρία εκτεταμένα τηλεοπτικά αφιερώματα, το διήμερο Συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», που διοργανώθηκε στις 11-12 Μαΐου στο ξενοδοχείο Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A-ΕΝΕRGY με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδωσε τροφή , δυναμικά μηνύματα και συγκεκριμένες απαντήσεις στις βασικές οικονομικές και επιχειρηματικές  αναζητήσεις της περιόδου.

 

 

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση Επενδυτικού Φόρουμ Δεκέμβριος 2014

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΤΗΣ Α- ΕΝΕRGY ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY , ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON

 

 «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» ( ώρες 15.15- 19.30, αίθουσα Galaxy)
«ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΣΠΑ» (ώρες 14.00-17.30, αίθουσα ΘΑΛΕΙΑ ΙΙΙ)

 

Στα πλαίσια της συστηματικής της ενημέρωσης σχετικά με τα νέα σημαντικά έργα, υποδομές και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που ήδη αναπτύσσονται στη χώρα μας, ή/ και βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments προσκαλεί φίλους, συνεργάτες, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις όπως επίσης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης στις 19 Δεκεμβρίου ( ξενοδοχείο Hilton), σε δυο σημαντικές ημερίδες με την ευκαιρία του ετήσιου θεσμού Μοney Show.

 

prosklisioptB

Η ημερίδα με θέμα«ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» στοχεύει στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης. Ένας επιπλέον στόχος, είναι, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο κράτος, περιφέρειες, δήμους, τράπεζες και επιχειρήσεις σε σχέση με την χρηματοδότηση νέων έργων. Ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που θα αναπτυχθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων.

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Περισσότερα...

 

Πρόσκληση Επενδυτικού Φόρουμ Οκτώβριος 2014

 

prosklisGRfinA

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

23-24 Οκτωβρίου, ΄Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Δελτίο τύπου

 

Τιτλοποίηση επιχειρηματικών δανείων και «καλάθια» μετοχών στο επίκεντρο χρηματοδοτικού συνεδρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

 

Η τιτλοποίηση των δανείων των ιδιωτικών επιχειρήσεων και η έκδοση και διάθεση σχετικών τίτλων στη χρηματιστηριακή αγορά, με τη δημιουργία «καλαθιών» μετοχών επιχειρήσεων, περιλαμβάνεται στις προτάσεις που θα καταθέσουν οι επιχειρηματικοί φορείς που συμμετέχουν στο διήμερο συνέδριο με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που ξεκινά την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου στον ΄Ομιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το συνέδριο, οργανώνεται από την επενδυτική έκδοση Α- ENERGY στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με την ευγενική συνεργασία και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και άλλων κορυφαίων χρηματοοικονομικών οργανισμών αλλά και επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση, συμμετέχουν με προτάσεις τους, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων και άλλοι επιχειρηματικοί φορείς.

 

Περισσότερα...

 

Επενδυτικό Φόρουμ Ιούλιος 2014

Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια:
Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας

 

Τα συμπεράσματα του Διήμερου Επενδυτικού Φόρουμ της Α- ENERGY
στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών 2 - 3 Ιουλίου 2014

 

 

FormatFactory29   FormatFactory20   exofilo01

 

 

Χρηματιστηριακή αγορά:
Ένας φιλόξενος τόπος για ενεργειακά έργα και επενδύσεις

 

Πόσο φιλόξενο μπορεί να είναι στην παρούσα φάση το περιβάλλον της χρηματιστηριακής αγοράς για την υποστήριξη σημαντικών ενεργειακών έργων και επενδύσεων στην Ελλάδα; Το επίκαιρο ερώτημα απαντήθηκε ξεκάθαρα από τις εργασίες του όγδοου αναπτυξιακού φόρουμ της επενδυτικής έκδοσης Α-ENERGY, με τίτλο «Επενδύοντας στην Ηλεκτρική Ενέργεια: Ο πυλώνας μιας ανταγωνιστικής οικονομίας».

 

Το διήμερο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 2 και 3 Ιουλίου κατέγραψε, πρότεινε και έθεσε τις βάσεις για μια ουσιαστική σύγκλιση: Της πραγματικής οικονομίας των έργων και επενδύσεων και των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησή τους, που μόνον ένα οργανωμένο χρηματιστηριακό περιβάλλον μπορεί να προσφέρει. Σε μία περίοδο κατά την οποία, σημαντικές εταιρείες του χώρου της ενέργειας, είτε πραγματοποιούν εισαγωγή στο Χρηματιστήριο όπως η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, είτε εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής τους όπως η ΔΕΠΑ, είτε προχωρούν σε σημαντικές νέες επενδύσεις στον τομέα της παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως η ΔΕΗ και η θυγατρική της ΑΔΜΗΕ, επιβεβαιώνεται μια κοινή διαπίστωση: Η ενέργεια, αναζωογονεί το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα, επηρεάζοντας όλους τους άλλους επιχειρηματικούς κλάδους λόγω του κόστους της ενέργειας, εξελίσσεται σε τροφοδότη-ρυθμιστή της ανάπτυξης.

 

  FormatFactory06    PAPAGEORGIOU     FormatFactory31    FormatFactoryIMG 0146

 

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επέμεινε ιδιαίτερα στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ενέργειας και στις επικείμενες αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά, που σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες τόσο στην παραγωγή, όσο και στην προμήθεια ενέργειας. Χαρακτήρισε δε ως «ψήφο εμπιστοσύνης» των διεθνών αγορών μακροπρόθεσμων κεφαλαίων, το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τον ΑΔΜΗΕ, αλλά και τη δυνατότητα που είχε η ΔΕΗ να δανειστεί με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις και να αναβαθμίσει το παραγωγικό της δυναμικό. Όπως επιπλέον επισημάνθηκε από τον νομικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπεν Βαν Χούτε, η Κομισιόν δεν προτίθεται να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του Διαχειριστή Φυσικού Αερίου – ΔΕΣΦΑ από την αζερική SOCAR, η οποία τελεί υπό την τελική της έγκριση.

 

 

 

Περισσότερα...